Janaika

Ik ben Janaika Leonora, ik ben 15 jaar en woon in Lelystad. Ik volg de opleiding vmbo comsumptief breed. Ik vind het niet altijd leuk om naar school te gaan, omdat het zoveel tijd in neemt en ik liever bezig ben met dingen waar ik plezier in heb. Ik besef wel heel goed dat ik mijn diploma nodig heb voor mijn vervolg opleiding. Hiermee kan ik later mijn doelen bereiken en iets doen voor mensen met een beperking die graag willen sporten. Het wordt steeds moeilijker voor mensen met een beperking om een sport te kunnen beoefenen.
Vier het leven want elke dag is een cadeautje

Ik sport zelf ook graag omdat ik daar mijn emoties en gevoel in kwijt kan. Ik doe aan kickboksen, daar ben ik mee begonnen toen ik 10 jaar was. Ik moest iets doen met m’n gevoelens aangezien ik niet zo’n prater ben en in het kickboksen kan ik echt mijn emoties kwijt.

Als je iets heel graag wilt moet je er gewoon voor gaan

Ik zou heel graag willen groeien in het kickboksen, zodat ik later kan laten zien dat vrouwen ook heel goed zijn in een sport waar je voornamelijk mannen in ziet én dat als je hard genoeg je best doet, je er wel komt. Al is het met vallen en opstaan, als je iets heel graag wilt moet je er gewoon voor gaan. En met dat doel voor ogen wil ik ooit nog in mijn leven kickbokskampioen worden.

Ik heb een hekel aan mensen die misbruik van je maken en er ook mee weg komen. Het ergste gevoel dat ik ooit heb gehad was toen er tegen mij gezegd werd dat ik nooit hoger zou komen dan lwoo. Dit gaf mij het gevoel dat het me echt niet zou lukken en dat mijn IQ te laag was. Dat heeft mijn mindset veranderd en heb ik voor alles heel hard m’n best gedaan en iedereen laten zien dat ik het wel kan. Nu volg ik een kader opleiding

Met mensen om gaan waarmee je je gevoel kunt delen geeft mij vertrouwen. Zo kun je een goeie band opbouwen en kunnen zij je motiveren om je doelen te behalen. Dat gevoel deel je met La Taurina. En dat gevoel wil ik graag aan andere meiden mee geven; Stop nooit met doen waar je van houdt,  wat iemand er ook van zegt of vindt.

0

Winkelmand

Login / Register