Naïsha

Naïsha SantiagoMijn naam is Naïsha Santiago, ik ben 32 jaar, een strever voor sport en empowerment en woon op Curaçao. Sinds 2015 heb ik kunnen bijdragen aan de opzet van de Curaçaose sportontwikkelingsstichting Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou, daarnaast geef ik les bij de University of the Dutch Caribbean en ben ik mede-oprichter en vice-voorzitter van Fundashon Kolorido. Kolorido Gymnastics, Kolorido Sports zijn concepten die ik heb opgezet. Met Kolorido Gymnastics geven wij turnlessen aan kinderen van 3 jaar en ouder.

Op 2-jarige leeftijd heb ik mijn biologische moeder verloren. Het niet kunnen herinneren van haar is altijd een gemis geweest in mijn leven. Ik zou het heel graag hebben ervaren om met haar te zijn opgegroeid. Tegelijkertijd ben ik dankbaar en voel ik mij bevoorrecht om opgeroeid te zijn met de familie die mijn biologische moeder heeft aangewezen. Het omarmt worden door een familie die niet je eigen bloed is en je toch het gevoel geeft alsof dat wel zo is, is het allermooiste wat ik heb meegemaakt. Dit heeft mij veel over onvoorwaardelijke liefde geleerd. Deze familie, mijn (nieuwe) moeder en haar familie en vrienden hebben mij laten zien dat het niet uitmaakt dat je niet hetzelfde bloed deelt om onvoorwaardelijk van iemand te houden. Ik ben hierdoor opgegroeid tot een zeer dankbaar persoon met het gevoel bevoorrecht te zijn onvoorwaardelijke liefde te mogen ervaren én toe te passen in het leven.

Zij hebben mij laten zien dat het niet uitmaakt dat je niet hetzelfde bloed deelt om onvoorwaardelijk van iemand te houden.

Ik geloof dat ik dit moest meemaken om de vrouw te worden die ik vandaag ben, een vrouw die door zet, die trots en gelukkig is, een vrouw die zichzelf empowered en anderen graag helpt ook het beste uit zichzelf te halen. Ook heb ik geleerd dat als je continu hetzelfde blijft doen, je hetzelfde resultaat krijgt. Dus als je iets wilt bereiken en je geen vooruitgang maakt met wat je altijd hebt gedaan, dan heb je een andere aanpak nodig.

Bezit je deze vaardigheid niet, dan moet je die gaan leren, toepassen en op zoek blijven naar andere inzichten om al je doelen te bereiken.

Doelen zijn oneindig. Wanneer je één hebt bereikt, volgt een andere. Het leven is een oneindige reis. Een groot doel waar ik aan werk is het creëren van financiële vrijheid voor mijzelf, zodat ik zowel op Curaçao als in Nederland kan wonen en diverse wereldreizen kan maken, maar mijn bucketlist is oneindig. De meest spannende dingen die er op staan zijn skydiven, bungee jumpen en stiekem toch wel de tocht maken naar het heelal. Een wat rustigere maar toch eentje waar je het meeste van zal groeien is leren mediteren in India.

Het leven is, om te verkennen, te ontdekken, te leren om te ontwikkelen. Verder kan je mensen niet veranderen, wel kun je veranderen hoe jij met mensen of de situatie omgaat en wat je toelaat om je doel te halen.

Geloof in je eigen kracht, visualiseer waar je naartoe wilt, werk eraan en het zal geschieden.
BE EMPOWERED!
0

Winkelmand

Login / Register